26 balandžio, 2024

Lauko klasės diena

 

 

Lauko klasės diena yra pasaulinis judėjimas. Tai diena, kai vaikai skatinami mokytis ir leisti laiką lauke, mokyklos kieme ar gamtoje. Gegužės mėnesį mūsų mokyklos mokiniai taip pat minėjo šią dieną.

5-8 kl. vaikai kartu su mokytoja I. Šafranauskiene anglų k. pamokose mokyklos teritorijoje ieškojo ir fotografavo objektus, prasidedančius angliškos abėcėlės raidėmis ir iš nuotraukų, naudodami befunky.com programėlę, kūrė koliažą „Outdoor Alphabet“, ugdė lingvistinę-leksinę, iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas.

Vadovaujami mokytojos G. Armonavičienės 6a, 6b, 6c kl. mokiniai matematikos pamokoje matavo nurodyto tako dalį, skaičiavo jo plotą. Išsiaiškinę, kiek trinkelių telpa 1 kvadratiniame metre, skaičiavo trinkelių kiekį takui iškloti.

5-ų ir 7-ų klasių mokiniai IT pamokoje kartu su mokytojomis E. Kulbiene ir A. Urbiene lauke aiškinosi fotografavimo subtilybes, ieškojo objektų, juos fotografavo, o nuotraukas naudojo kurdami atvirukus (penktokai), pateiktis (septintokai) Tėvo dienai.

Ugdymas lauke – puiki galimybė mokiniams stiprinti sveikatą, labiau įsitraukti į mokymosi procesą, stiprinti ryšį su gamta. Dalyvaudami šioje akcijoje, parodėme, kad esame aktyvi mokykla, gebame įdomiai ir naudingai organizuoti ugdymo procesą.

Informaciją paruošė STEAM grupė