26 balandžio, 2024

Pradinių klasių tiriamieji darbai

Bandymai ir tyrinėjimai – aktyvi veikla, kurios metu mokiniai kaupia patirtį, diskutuoja, mokosi sutelkti dėmesį, samprotauja ir įtvirtina jau turimas žinias.

Nuo pat rudens mokiniai domėjosi savo pasirinkta projekto tema, patys arba su pagalba išsikėlė problemą. Tada tyrinėjo, padarė išvadas, paruošė pristatymą.

Gruodžio mėnesį pradinių klasių mokiniai rinkosi į laboratoriją. Ten pristatė draugams, mokytojams savo pasirinktos temos tiriamąjį darbą.

Pirmokai A. Zinkauskaitė ir V. Andrijaitytė domėjosi medžiais, kurie auga mokyklos teritorijoje, skaičiavo juos. A. Bulkauskaitė sužinojo, kaip rožė keičia spalvą. Ją buvo pamerkusi įvairiuose tirpaluose. M. Grunskytė ir trečiokas V.Varžinskas augino kristalus. O U. Bajorūnaitė ir A. Balčiūnas parodė, kaip galima pažinti ledą.

Trečiokai J. Kregždė, U. Mitrochinaitė, T. Ivanauskas tyrinėjo kiaušinius ir paaiškino, kaip jie gali šokinėti, kaip galima baltymą ir trynį sumaišyti nepažeidžiant lukšto.

Ketvirtokai S. Šinkūnaitė ir J. Šešeika viską išsiaiškino apie vandenį, parodė, kokia gali būti jo galia. V. Kėželytė domėjosi, kaip saldainis guminukas kinta tirpaluose. 4 b klasės mokiniai gamino Lietuvos pilis ir apie jas papasakojo.

Kiekvienas dalyvis buvo paskatintas padėkos raštu. Visiems buvo įdomu, todėl sutarėme antrą  pusmetį tęsti pažintinę veiklą.

Renginio organizatorė Rima Viederienė