18 balandžio, 2024

Projektas ,,Sveikai valgau, daugiau judu – kietas esu“

 

Kiekvienais metais, lapkričio mėnesį, švenčiama Europos sveikos mitybos diena, minėdami šią dieną ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos mokytojai sveikos gyvensenos temas aptarė savo dalyko pamokose.

Per technologijų pamokas mokytoja R. Jablonskienė su 8-tų klasių mokiniais diskutavo apie sveikos mitybos principus ir taisykles, mokytojos R. Mitrochinienė ir L. Kėželienė kartu su mokiniais vyko į Biržų rajono visuomenės sveikatos priežiūros biurą, atliko kūno analizės testus. Remdamiesi testų rezultatais, mokiniai sužinojo, kaip reikia stiprinti savo kūną, kokių fizinių pratimų atlikti daugiau, kurių mažiau. Dorinio ugdymo (etikos) pamokų metu aptarė temą ,,Gyvenu sveikai“.

Septintokai technologijų pamokų metu kalbėjosi apie valgymo sutrikimus: nutukimą, anoreksiją ir bulimiją, etikos pamokoje  – apie žalingų įpročių pavojus.

Penktokai ir šeštokai per technologijų pamokas nagrinėjo maisto medžiagas ir jų naudą žmogaus organizmui, gamino sveikuoliškus desertus. Fizinio ugdymo pamokose, padedant  mokyklos sveikatos priežiūros specialistei E. Gervienei, mokiniai  aiškinosi apie sveikos  mitybos naudą sportuojančiam žmogui. Vaikai dalyvavo viktorinoje ,,Žinau ką valgau“, atliko praktinę užduotį – sudarė pietų, pusryčių meniu ir pristatė savo draugams.

Įgyvendindami projektą mokiniai  ugdėsi svarbias kompetencijas.

 

Mokyklos sveikatą stiprinančios grupės koordinatorė L. Kėželienė