29 kovo, 2024

 

Gegužės 20 d. paskelbta Pasaulinė lauko klasės diena. Tai yra patyriminis mokymo(si) būdas, kurio metu laikas lauke tampa kiekvieno vaiko dienos dalimi. Mokytojai išleidžia vaikus į lauką žaisti ir mokytis. Šios dienos tikslas, kad vaikai kuo daugiau laiko praleistų lauke.

Įsitraukę į šią gražią akciją, 5a, 5b ir 6b klasės mokiniai džiugiai pritarė idėjai kurti knygą, kurioje angliškai pristatytų kūrybinius darbus, padarytus lauke iš įvairiausių savo aplinkoje rastų medžiagų.

Per anglų kalbos pamoką vaikai gamtoje rinko medžiagas savo idėjos įgyvendinimui ir iš jų kūrė neįtikėtinus darbelius: mandalas, veidus, žmogeliukus, fėjas. Triūsdami prie savo darbo mokiniai ne tik galvojo, kaip pakomentuos jį knygoje, bet ir kovėsi su stipriu vėju, kuris vis grasino kūrinius sugadinti.

Darbelius vaikai nufotografavo ir pabaigė užduotį sukeldami nuotraukas ir komentarus į klasės knygą “Environmental Artwork”.

Kitą pamoką mokiniai kartu su mokytoja vartė knygą, dalinosi įspūdžiais, komentavo draugų darbus ir beveik vienbalsiai nutarė, kad tokių pamokų turėtų būti daugiau. Tad tikėkimės tęsinio!

 

Anglų k. mokytoja I.Šafranauskienė