28 kovo, 2024

Konkursas  ,,Mano augintinis“

 

Balandžio mėnesio pabaigoje 4b klasės mokinės: Andrėja Petkutė, Rugilė Rožėnaitė ir Meda Zvilnaitė  sulaukė padėkų už dalyvavimą tarptautiniame  3-4 klasių mokinių integruotame anglų kalbos bei dailės ir technologijų kūrybinių darbų virtualiame konkurse „My pet“ („Mano augintinis“).

Konkursą, kurio tikslas – mokinių kūrybiškumo ugdymas, saviraiškos plėtotė bei bendradarbiavimo tarp mokyklų skatinimas, organizavo Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazija. Mokiniams buvo suteikta puiki galimybė atskleisti savo kūrybinius gebėjimus, ugdyti originalumą, vaizduotę, tobulinti kalbinės raiškos įgūdžius.

Konkurso dalyviai turėjo pateikti darbą, atliktą savo pačių pasirinktomis technikomis, kuriame atsispindi naminis gyvūnas ir 5-10 sakinių jo aprašymas anglų kalba. Komisija, kurią sudarė Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos, Kėdainių kalbų mokyklos, Kėdainių M. Daukšos viešosios bibliotekos atstovai, vertino darbus remdamasi nustatytais kriterijais: temos atskleidimas, darbo originalumas, atliktos technikos savitumas, kaip kūrybiškai ir nuosekliai išdėstyta, išreikšta mintis rašomąja anglų kalba. Komisijai teko tikrai paplušėti, kad galėtų išrinkti geriausius darbus iš beveik 1000 darbų, atkeliavusių iš daugiau nei 40 miestų ir miestelių.

Mūsų mokyklos dalyvėms šį kartą nepavyko pelnyti aukščiausių apdovanojimų, bet mergaitės džiaugiasi, turėjusios galimybę atskleisti kūrybinės raiškos gebėjimus, tobulinti rašymo užsienio kalba įgūdžius.

Andrėją, Rugilę ir Medą dalyvauti konkurse paskatino ir patarimų ruošiant darbelius konkursui suteikė anglų kalbos mokytoja metodininkė Ligita Štrėmienė.

Visus konkursinius darbus, tarp kurių yra ir mūsų mokinių darbeliai, galite apžvelgti adresu:   https://paukstelis.lt

 

Užsienio kalbų metodikos grupės informacija