19 balandžio, 2024

Susitikimas su Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovais

 

Balandžio 13 d. Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos 8c, 9 klasės mokiniai ir klasių vadovės Skirmantė Galvelytė ir Valė Papirtienė nuotoliniu būdu dalyvavo susitikime su Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektore Angėle Darčkiene. Susitikimo tema „Gaisrinė apsauga ir ugniagesio profesija“.

Pokalbio metu mokiniai sužinojo, kodėl ir kaip dažnai kyla gaisrai, kas yra labai svarbu gaisro metu, kaip elgtis kilus gaisrui, į ką orientuotis, kad tiksliai gebėtum papasakoti apie įvykio vietą, kokias taikyti prevencines priemones, norint išvengti gaisrų. Taip pat mokiniams buvo įdomu, kokią įrangą naudoja gaisrininkai gaisro metu, kokia gaisrų gesinimo specifika  ir per kokį laiką turi atvykti gaisrininkų komandą į gaisro vietą.

Tuo pačiu mokiniai supažino su gaisrininko profesija. Vaikai sužinojo, kodėl verta rinktis šią profesiją, kokias charakterio savybes turi turėti ugniagesys, kur galima mokytis, siekiant įgyti šią specialybę. Mokiniai inspektorei uždavė daug klausimų, nes jiems buvo aktualu ir įdomu daug ką sužinoti.

Pokalbis buvo informatyvus, naudingas ir įdomus, laikas neprailgo.

8c klasės vadovė V. Papirtienė