24 balandžio, 2024

Rytmetis su Panevėžio lėlių vežimo teatru

 

Ūkanotą kovo 30-osios rytą 2 c klasės mokiniai kartu su mokytoja Reda Briediene stebėjo 35-ąjį gimtadienį švenčiančio Panevėžio lėlių vežimo teatro spektaklį „Trys lokiai“. Vaikams labai patiko spektaklis, kurio vertybės – šeima ir atvirumas. Tai buvo tarsi atokvėpis ir reta pramoga šiomis, karantino sukaustytomis, dienomis.

Vėliau mokiniai prisijungė į „Zoom“ platformą, kur vyko diskusija ir jie turėjo galimybę bendrauti su spektaklio aktorėmis, užduoti joms klausimus.

Vaikai noriai domėjosi lėlių teatru. Jiems rūpėjo atsakymai į klausimus: ‚‚Ar jaudinatės, kai reikia vaidinti?“, ,,Ar sunku išmokti tekstą?“, ,,Ar reikia mankštinti rankas?, ,,Ar turite mylimiausią lėlę?“, ,,Kodėl pasirinkote būti aktoriumi“ ir kt.

Mokiniai sužinojo, kaip kuriami tikri spektakliai, kaip gaminamos, dažomos ir valdomos lėlės. Apie gausią lėlių kolekciją, kuri net netelpa teatre. Apie aštuonių teatro aktorių darbo ypatumus.

Aktorės kvietė, pasibaigus karantinui, atvykti į edukacinį renginį ir dar daugiau sužinoti, pamatyti ir patirti.

Renginį, bendradarbiaujant su Panevėžio lėlių vežimo teatru, padėjo suorganizuoti Vytauto Didžiojo universiteto Kūrybinių industrijų studentės Ugnė ir Justina. Dėkojame Joms!

 

Mokytoja Reda Briedienė