29 kovo, 2024

Gaminu lesyklėlę paukščiams

 

Šaltas ir snieguotas šių metų sausis yra tikras išbandymas mūsų krašte žiemoti pasilikusiems paukščiams: sniegas uždengė ir taip negausias maisto atsargas, o paspaudęs šaltukas jas dar tvirčiau užrakino ir padarė sunkiai pasiekiamas. Šiuo metų laiku būtina pasirūpinti paukščiais.
Mokytojai pasiūlius pamokos temą ,,Kuriu lesyklėlę paukščiams”, 5c ir 8a klasės mokiniai suskubo sparnuotiesiems į pagalbą. Per nuotolines technologijų pamokas gamino lesyklėles iš įvairiausių sėklų ir kruopų. Norėdami pagaminti lesyklėlę, pirmiausia išsiaiškinome, kokiu maistu galima lesinti paukščius: saulėgrąžomis, įvairiomis kruopomis , varškės grūdeliais, obuolių skiltelėmis, virtais ryžiais, avižiniais dribsniais, nesūdytais lašiniais, duona, bet būtinai ne juoda , o tik balta. Sužinoję kuo maitinami skraiduoliai žiemą, susipažinę su mokytojos atsiųsta mokomąja metodine medžiaga , iš kokių medžiagų ir kaip pagaminti lesyklėlę, mokiniai savarankiškai kibo į darbą ir pagamino skanėstus paukšteliams.
Įsivertindami savo atliktą veiklą, vaikai džiaugėsi , kad gamindami
lesyklėlę ir ją pakabinę lauke, jautėsi atlikę gerą, naudingą darbą, nes padeda paukščiams žiemoti.
Technologijų pamokos nuotoliniu būdu – galimybė turiningai , kūrybiškai ir prasmingai leisti laiką karantine. Tai liudija ir atsiųsti įsivertinimai.

Technologijų mokytoja R. Kaminskienė