26 balandžio, 2024

Efektyvūs mokymosi būdai

 

Lapkričio 27 d.  „Aušros“ pagrindinės mokyklos mokinių taryba kvietė rajono mokinius nuotoliniu būdu susitikti su Vilniaus licėjaus Tarptautinio bakalaureato mokine Saule Lečickyte.

Mokinė pristatė savo sėkmingo mokymosi patirtį, pasidalijo, kas jai padėjo tapti asmenybe – pastangos, laikas ir noras. Davė naudingų patarimų, kokiose mainų programose gali dalyvauti jaunuoliai, skatino visus aktyviai įsitraukti į užklasinę veiklą, dalyvauti stovyklose, būreliuose, savanoriauti.

Susitikimo metu pastebėjome, kad Saulė iš tiesų turi įdomią patirtį, didelių svajonių, kurių kryptingai siekia. Ji atskleidė savo motyvacijos šaltinius: tikslų turėjimas, balansas tarp mokymosi ir linksmybių, gebėjimas planuoti bei viską daryti laiku.

Siūlė mokiniams praktiškai išbandyti keletą efektyvių mokymosi būdų: konspektų rengimas, svarbios informacijos pasibraukimas skirtingų spalvų pieštukais, mąstymo žemėlapių braižymas, savęs testavimas ir kt.

Nuotolinius mokymus baigė linkėdama kiekvienam turėti didelių ir mažų tikslų, niekada nepasiduoti siekiant savo svajonių –„padaryk tris kartus tą patį ir tik tada įsitikink, kad tau galbūt nepavyko“.