25 balandžio, 2024

Europos judumo savaitė „Aušros“ pagrindinėje mokykloje

 

Visi puikiai žinome, kad žmogaus kūnui reikalingas judėjimas, fizinis aktyvumas svarbus žmogaus formavimuisi, smegenų vystymuisi, brendimui, visiems psichikos ir fiziologijos procesams. Dėl šių priežasčių  ,,Aušros“ pagrindinė mokykla, kaip sveikatą stiprinanti ugdymo įstaiga, jau kelerius metus iš eilės dalyvauja Europos judumo savaitės akcijoje, kurios metu mokykloje organizuoja renginius bei įsitraukia į rajone vykdomas veiklas.

Renginius, skirtus judumui, ,,Aušroje“ pradėjo 1-4 klasių mokiniai, kurie dalyvavo mankštoje ,,Judame kartu“. Šią mankštą mokyklos aikštyne linksmai ir išradingai organizavo fizinio ugdymo mokytojos R. Mitrochinienė ir L. Kėželienė.

5-6 klasių mokiniai kartu su fizinio ugdymo mokytojais žygiavo pėsčiomis į Dauguviečio parką. 7-8 klasių moksleiviams teko dalyvauti žygyje ir įveikti 4-is kilometrus, 9-10 klasių mokiniams „Saulės“ gimnazijos stadione vyko šiaurietiško ėjimo pamokos, jas vedė šiaurietiško ėjimo treneris K. Strelcovas.

Rugsėjo 18 dieną mūsų mokyklos mokiniai aktyviai dalyvavo Biržų rajono kūno kultūros ir sporto centro bei Lengvosios atletikos asociacijos organizuotame bėgime P. Karoblio ir Biržų rajono mero taurei laimėti. Šiame bėgime varžėsi 2a, 2b, 2c, 3c ir 5a klasių vaikai. Visi bėgikai buvo apdovanoti medaliais, o laimėję prizines vietas – taurėmis.

Kaštonų pagrindinėje mokykloje rugsėjo 22-ąją Biržų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras vykdė akciją ,,Dviračiais aplink Biržus 2020“. Šiame renginyje aušriečiai, kartu su fizinio ugdymo mokytojais: R. Mitrochiniene, G. Kaminsku, L. Kėželiene, dviračiais įveikė apie 14 kilometrų, buvo apdovanoti medaliais ir pavaišinti koše.

Europos judumo savaitės renginių metu oras buvo nuostabus, švietė saulė, todėl dalyvius lydėjo gera nuotaika, šypsenos. Tiek vaikai, tiek mokytojai patyrė daug teigiamų emocijų, ugdėsi bendruomeniškumą, stiprino savo sveikatą.

 

 

,,Aušros“ pagrindinės mokyklos sveikatą stiprinančios grupės koordinatorė Laima Kėželienė