28 kovo, 2024

Pradinių klasių mokinių konferencija

 

Vasario 28 d. Marijampolės rajono Želsvos pagrindinėje mokykloje vyko respublikinė pradinių klasių mokinių teorinė-praktinė konferencija „Įdomiosios pamokos“. Jos tikslas – pristatant įdomiausias pamokas, sudaryti sąlygas mokiniams ugdyti(s) mokėjimo mokytis ir komunikavimo kompetencijas.

Į konferenciją atvyko apie  šimtą 1-4 klasių mokinių ir jų mokytojų iš 14 mūsų šalies mokyklų. Dirbdami trijose grupėse mokiniai pristatė net 36 pranešimus apie įdomiausias ir netradicines pamokas. Renginio metu vaikai pasijuto tikrais mokytojais. Emocingai pristatė įsimintinas pamokas, plėtojo bendravimo gebėjimus viešai išsakydami savo mintis, išklausydami kitus. Šioje konferencijoje puikiai pasirodė mūsų mokyklos 1a klasės mokinys Arnas Balčiūnas. Jis skaitė pranešimą „Vandens būsenos“.

Įdomi patirtis pasidalinti žiniomis su kitų mokyklų vaikais, sužinoti, ką jie veikia pamokų metu, išbandyti save kalbant, pasakojant, aiškinant, įrodinėjant – augina vaikus kaip asmenybes, skatina mokytis vieniems iš kitų.

Susitikimo metu dalyviai ne tik sėkmingai pasirodė, bet ir susipažino su Želsvos mokykla, parsivežė naujų įspūdžių. Pradinių klasių mokytojos pasidalijo kūrybinėmis idėjomis, patirtimi ir aptarė tolesnį bendradarbiavimą. Juk bendradarbiavimas – tai būdas siekti geresnio mokinių mokymosi.

Visi konferencijos dalyviai buvo apdovanoti medaliais, o jų mokytojos – padėkos raštais.

Pradinių klasių mokytoja metodininkė

A. Petrusevičinė