20 balandžio, 2024

Respublikinis anglų kalbos ir meninės raiškos konkursas

 

Sveikiname 3c klasės mokinę Urtę Mitrochinaitę. Urtė dalyvavo respublikiniame bendrojo ugdymo mokyklų 3-4, 9-10 klasių mokinių anglų kalbos ir meninės raiškos konkurse “Create a rap about your native place“ („Sukurk repą apie gimtąjį kraštą“). Mokinė, patekusi tarp 13-os nugalėtojų, antrame etape laimėjo I vietą ir jai dar buvo skirtas papildomas piniginis prizas.

Šį konkursą organizavo Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytoja, siekdama paminėti 2019-uosius Lietuvos vietovardžių metus. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių meilę ir pagarbą gimtajam kraštui, kelti socialinį sąmoningumą, skatinti pasididžiavimą vieta, kurioje gyveni, ir tuo pačiu anglų kalbos vartojimą įvairiose gyvenimo situacijose, ugdyti mokinių meno ir kūrybos poreikį bei meninę saviraišką.

Konkurso dalyviai turėjo sukurti eiles repo stiliaus dainai apie gimtąjį kraštą ir tą dainą atlikti. Dainos tekste būtinai turėjo būti paminėti krašto, kuriame gyveni, vietovardžiai, pavadinimai. Dainos muzika taip pat turėjo būti sukurta pačių dalyvių naudojant bet kokius muzikos instrumentus ar savo kūną.

Repo konkursas vyko tiesiogiai internete. Kūrinius vertino  6 narių komisija, tarp kurių buvo gimtkalbis anglas Mark Potter, vertinęs dainos tekstą ir repo dainų atlikėjas Julius Podlipajevas – Omerta, kuris labai palankiai vertino mūsų mokinės visą dainos atlikimą.

Urtę dalyvauti šiame konkurse paskatino ir jam pasiruošti padėjo mokinės anglų kalbos mokytoja Ligita Štrėmienė.

Džiaugiamės ir didžiuojamės Urtės pasiekimais. Linkime sėkmės ir kituose kūrybiniuose sumanymuose.

Anglų kalbos mokytoja Ligita Štrėmienė