29 kovo, 2024

Projekto „Tėvų mokykla“ veikla

Lapkričio 29 d. mokyklos konferencijų salėje vyko subalansuoto maisto teorinis/ praktinis seminaras paaugliams ir jų tėvams „Valgykime paprastai, bet ne prastai“. Biržų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuotą seminarą vedė subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė.
Praktinio užsiėmimo pradžioje R. Šilenskienė visiems klausytojams sužadino apetitą siūlydama paragauti „Morkinių Rafaello“, kurie tiesiog tirpo burnoje, nors ir buvo be cukraus. Davė patarimų tėveliams, kaip maitintis darbe, svečiuose, kelionėse, mokykloje. Taip pat rekomendavo, kaip tą patį patiekalą pritaikyti nevienodo amžiaus ir skirtingų poreikių šeimos nariams, panaudojant įvairius pagardus.
Įdomiausioji seminaro dalis – maisto gaminimas. Mitybos ekspertė į pagalbą pakvietė šeštokes mokines, kurios noriai padėjo pagaminti subalansuotus patiekalus – nekeptą tortą „Gaiva“, silkę su žalumynais, kurią patiekė ragavimui su bananų duona, bei troškintą spalvotą paukštieną su šakninėmis daržovėmis.
R. Šilenskienės paraginti seminare dalyvavę mokiniai, jų tėveliai ir mokytojai ragavo ką tik paruoštus patiekalus ir stebėjosi nors ir neįprastu, bet priimtinu jų skoniu.
Po seminaro tėveliai galėjo įsigyti subalansuotos mitybos knygų su receptais ir patarimais kasdienei mitybai.
Į šį seminarą buvo kviečiami tėveliai atvykti kartu su vaikais, nes kuo anksčiau šeimoje formuosime teisingus maisto ruošos ir mitybos įpročius, tuo mažiau sirgsime ir būsime laimingesni!

Socialinė pedagogė Asta Kregždienė